Zeisles

Het land van Historyland is ingericht volgens de principes van de permacultuur. Als het land er klaar voor is, worden de akkers in gebruik genomen voor landbouw. We houden hierbij rekening met het leven in en op de bodem. Dat is ook de reden dat wij, ondanks het gebruik van kleinschalige machines, veel werken met de zeis en de riek.

Deze kleinschalige manier van landschapsonderhoud biedt vele voordelen. Daarnaast is het ook gewoon enorm gezellig met een groep mensen!

 


Leren maaien met de zeis

De zeis heeft een groots verleden en het ziet er naar uit ook een grootse toekomst. Voor kleinschalig landschapsonderhoud is de zeis goed te gebruiken. Steeds meer mensen zien in dat het lichaam een prachtige levende machine is, die door training beter functioneert.

Kijk voor meer informatie over zeisen en de zeislessen op de website van Sandy van den Ban: www.zeisles.nl.


 

Meewerken in de Historyland-tuin?

Als het meewerken in een van de groene onderdelen van Historyland je wat lijkt en dat kan van alles zijn, groot of klein. Of als de principes van de permacultuur je aanstaan en je graag op een andere manier een bijdrage zou willen leveren, dan ben je uiteraard van harte welkom!

Meld je rechtstreeks aan via info@historyland.nl.