Historypark

Het buitenpark is negen hectare groot, wat gelijk staat aan zo’n negen voetbalvelden. Een gebied waar de geschiedenis echt tot leven komt. Zo waan je je in Jurassic Park tussen de reusachtige dino’s, maar kom je ook langs een MIG21 en een gevechtshelikopter op het speciaal ingerichte oorlogsveld. Recreatie en educatie gaan hier hand in hand.


Dinopark

Al van verre zie je de prachtige replica’s van diverse dinosaurussen in het park staan. Kijk je ogen uit als je tussen de Tyrannosaurus Rex, ­Triceratops, Velociraptor, Brachiosaurus en vele anderen loopt. Bovendien zijn binnen verschillende echte fossielen van dinosaurussen te bekijken, waaronder poten, tanden, eieren, enz.Oorlogsveld

Tussen alle dino´s en andere bijzondere objecten op het landgoed kom je bij ons ook verschillende items uit de wereldoorlogen en koude oorlog tegen. Zo kun je onder andere een echte MIG21 straaljager, een originele Mil Mi-2 helikopter en een manschappenvoertuig FV432 bekijken.

 


Woontoren

Van verre zie je het al. Een vierkant torentje, boven het landschap uitsteken. Dit is een verkleinde kopie van een 13e eeuwse woontoren die deel ­uitmaakte van de Hellevoetse uithof Oosthoek, gesticht door de ­Cisterciënzermonniken van de abdij Ter Doest in Vlaanderen. ‘Bid en werk’ werd door de monniken beschouwd als het hoogste goed. Om die reden leefden zij teruggetrokken.

Historyland heeft de hand kunnen leggen op dit stukje uit de regionale geschiedenis.

 Spiegelzee

De grens tussen land en zee heeft altijd al een bijzondere aantrekkingskracht op mensen en dieren gehad. In de zomer spelen we langs de waterlijn en bij storm zijn we onder de indruk van de immense krachten die op de kust beuken. We zien ook dat de waterlijn nooit op dezelfde plek ligt; het ritme van eb en vloed is er elke dag.

Maak een reis door de tijd in onze ‘Spiegelzee’ en zie hoe laag de zeespiegel in een ijstijd kon zijn, maar ook dat de zeespiegel ooit veel hoger stond. Lang geleden konden verre voorouders van ons over land naar Engeland lopen, omdat de Noordzee droog lag.