Een dagje uit beleef je op Historyland

Op Historyland maak je een reis door de tijd. Miljoenen jaren terug, naar de tijd van de gigantische dino’s. Of iets recenter naar de tijd van de mammoeten. Zo leer je in het museum alles over deze imposante dieren op de tentoonstelling de ‘Mammoetsteppe’. Bewonder de prehistorische fossielen en replica’s van uitgestorven dieren en bekijk indrukwekkende materialen uit verschillende oorlogen. Buiten gaat het avontuur verder op het oorlogsveld en mag je zelf op zoek naar fossielen of goud. Versla ondertussen de Franse generaal Napoleon op onze avontuurlijke Historygolf!


 

……Op Historyland beleef je de geschiedenis!….

Tijdens de laatste ijstijd – 116.000-10.000 jaar geleden – was het heel koud in Europa. Op de tentoonstelling ‘de mammoetsteppe’ nemen we je mee terug naar het pleistocene tijdperk, waarin de wolharige mammoeten rondliepen.

Kom in het museum oog in oog met een levensgrote wolharige mammoetfamilie, een angstaanjagende sabeltandtijger, een grottenbeer of een wolharige neushoorn. Je vindt hier een uitgebreide collectie fossielen uit diverse tijdperken en een samengesteld mammoetskelet dat is opgebouwd uit 184 mammoeten. In het museum zie je hoe de eerste moderne mensen jagerverzamelaars woonden, leefden en jaagden.


 

Historypark

Het buitenpark is negen hectare groot, zo’n negen voetbalvelden. Een gebied waar de geschiedenis echt tot leven komt. Zo waan je je in Jurassic Park tussen de reusachtige dino’s, maar kom je ook langs een MIG21 straaljager, een originele Mil Mi-2 gevechtshelikopter en een manschappenvoertuig FV432 op het speciaal ingerichte oorlogsveld. Recreatie en educatie gaan hier hand in hand.


Oorlogsveld

Zo is de bunker een ware belevenis, waar je kunt ervaren hoe angstig een bombardement moet zijn geweest. Je hoort de motoren van de vliegtuigen, het gepiep van vallende bommen en je voelt de trilling van de vallende bommen. De V2 raket op het oorlogsveld is niet te missen. Dit object is te bezichtigen op de plek waar ook de gevechtshelikopter staat die gretig wordt beklommen en bezichtigd door de jeugd. Een stukje verder staan twee Russische kanonnen en ook een Chieftain tank die zeer indrukwekkend is.
 


Levensechte dino’s

Minstens zo indrukwekkend is het dinopark. Al van verre zijn de prachtige replica’s van de dinosaurussen in het park te zien. Kijk je ogen uit als je tussen de T-Rex, Triceratops, Velociraptor, Brachiosaurus en vele anderen loopt. Je waant je in een soort Jurassic Park. In de historische boerderij zijn overigens de verschillende echte fossielen van dino’s te bezichtigen, zoals botten, poten, tanden en eieren.


 

Sla je slag …

Ook op onze midgetgolfbaan vind je een grote dino. Historygolf is 12 holes vol waanzinnig avontuur! Een prachtig aangelegde adventure midgetgolf waar je al golfend een reis door de geschiedenis maakt. Trek jezelf met een landingsvoertuig of vissersboot voort over het water naar de volgende hole. Schiet door een 17-eeuws kanon. Groet ondertussen de kleine grote generaal Napoleon. Of ga voor een hole-in-one door het hart van een vulkaan. Alleen voor de echte avonturiers!
In de ban van goud… het Goudzoekersdorp

Over avonturiers gesproken.. Het wordt het mooiste metaal op aarde genoemd; goud. Magisch en waardevol. Wees goudzoeker voor een dag en ga op zoek naar ‘goud’ in een van de eyecatchers van het park: het Goudzoekersdorp! Gewapend met een zeef mag je in het water speuren naar kleine glinsteringen, die je zelfs mee naar huis mag nemen! Leuk alleen of met een groep.


Kinderactiviteiten

Naast golfen en goud zoeken, is er nog veel meer te beleven. Kruip in de huid van een wetenschapper en graaf naar sporen uit het verleden. In het Historypark kunnen kinderen gratis in twee speciaal ingerichte opgraafveldjes vondsten uit de oertijd doen. Daarnaast kan er een heus dinosaurusskelet worden opgegraven. Ook heel leuk tijdens een kinderverjaardag of schoolbezoek!


Natuurlijke natuur op Historyland

Het gebied van Historyland is ingericht volgens de principes van de permacultuur. Dit houdt in dat we een gezond eco-systeem ontwikkelen in samenwerking met de natuur. Zelfvoorzienend, net als vroeger. Ons doel is om onze eigen vruchtbare grond te produceren, waarop we uiteindelijk ons eigen voedsel kunnen verbouwen. Maak een wandeling door de prachtige tuin van het park en geniet van het groen zoals de natuur het bedoeld heeft. Vergeet ondertussen niet een bezoek te brengen aan onze varkentjes George en Appie! Zij helpen ons het land te frezen en zorgen voor een boel gezelligheid.


Lekker binnen en buiten… de Theetuin

Na al het avontuur heb je vast een lekkere trek gekregen. Neem plaats in onze theetuin met een verse kop koffie of thee en een heerlijk door ons zelfgemaakte stuk appeltaart. Uiteraard hebben we nog veel meer lekkers. Je kunt zowel binnen als buiten plaatsnemen op ons gezellige overdekte terras. De theetuin is ook toegankelijk voor niet-betalende bezoekers.

 

Meer informatie?

Meer informatie over het organiseren van een dagje uit? Historyland denkt graag mee over de mogelijkheden.  Neem contact met ons op per mail naar info@historyland.nl of vul ons contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.