Elke maand een workshop voor kinderen bij Historyland. Vanaf 30 januari 2019 gaan we weer van start met onze kinderworkshops. We zullen starten met de schilderworkshop van beeldend kunstenares en kunstdocent Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis). De workshops starten om 14.00 uur en zullen tot ongeveer 16.00 uur duren en zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De kosten bedragen € 5 per kind. Aanmelden is verplicht via [email protected]. Er is plek voor zo’n 20 kinderen en vol =vol, dus wees er op tijd bij.

De verschillende workshops zullen elke laatste woensdag van de maand plaatsvinden, met steeds een ander thema:

Woensdagmiddag 30 januari 2019 , 14.00 – 16.00 u – Zeedieren, leven in de zee


Een leuke creatieve workshop waarbij de kinderen een eigen schilderij mogen maken.  Het thema van de workshop is ‘Zeedieren, leven in de zee’, waarbij de kinderen aan het werk mogen met acryl op canvasboard of doek. ‘Vind je inspiratie lastig? Geen probleem, Joanna helpt je iets leuks te verzinnen. Heb je geen vertrouwen in je eigen tekenkunsten? Het maakt niet uit, Joanna tekent alles wat je wilt op je doek en jij kan het zelf met de mooiste kleuren invullen’.

Woensdagmiddag 27 februari 2019, 14.00 – 16.00 u – Stenen versieren


Het maakt niet uit of je een jongen of meisje bent, rustig of juist heel druk – workshop “Op steen tekenen” is leuk voor iedereen. Het zorgt voor een leuke sfeer vol creativiteit en ontspanning. En het is nog simpel ook: jij kiest zelf een mooie steen naar  wens, en laat dan je fantasie los met de vele kleurrijke viltstiften en allerlei soorten voorbeelden van decoraties, plaatjes en patronen. Heb je geen inspiratie? Geen probleem, Joanna helpt je iets leuks te verzinnen. Heb je geen vertrouwen in je eigen tekenkunsten? Het maakt niet uit, Joanna tekent alles wat je wilt op je steen en jij kan het zelf met de mooiste kleuren invullen. Het resultaat is altijd mooi en zeer persoonlijk, ideaal als aandenken of een cadeautje voor die ene zeer speciale persoon….

Woensdagmiddag 27 maart 2019, 14.00 – 16.00 u  – Fossielen kleien


Het thema van de workshop van deze maand is ‘Fossielen kleien’, waarbij de kinderen aan het werk mogen met klei. In deze workshop gaat Joanna je laten zien hoe je een fossiel van klei maakt. Joanna helpt je iets leuks te verzinnen.

Woensdagmiddag 24 april 2019, 14.00 – 16.00 u – Mammoet en andere prehistorische dieren tekenen in de expositiehal in Historyland


Het thema van de workshop van deze maand is ‘Mammoet en andere prehistorische dieren tekenen in de expositiehal in Historyland’, waarbij de kinderen aan het werk mogen met allerlei teken spullen. In deze workshop neemt Joanna je mee naar onze tentoonstelling ‘de Mammoetsteppe’ waar je op locatie als een ‘echte’  kunstenaar aan het werk gaat. Joanna helpt je een leuk dier uit te zoeken en deze op papier te zetten.

Woensdagmiddag 29 mei 2019, 14.00 – 16.00 u – Dino’s buiten tekenen


Het thema van de workshop van deze maand is ‘Dino’s buiten tekenen’, waarbij de kinderen aan het werk mogen met allerlei teken en schilder spullen. In deze workshop neemt Joanna je mee naar buiten ons mooie park in waar je op locatie als een ‘echte’  kunstenaar aan het werk gaat. Joanna helpt je een leuke dino uit te zoeken en deze op papier te zetten. Laten we hopen dat het mooi weer is!!