Historyland introduceert Adventure Historygolf!

Hellevoetsluis – Historyland opent deze lente haar Adventure Historygolf op het themapark, oftewel avontuurlijk midgetgolfen! In mei wordt de prachtig aangelegde golfbaan met 12 waanzinnige holes geopend, die uiteraard allen het thema geschiedenis hebben.

 

Adventure golf komt oorspronkelijk uit Amerika en werd in 2008 succesvol in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd. De kunstgras holes zijn uitdagend en tegelijkertijd laagdrempelig. Tijdens het spelen maak je een ware reis door de geschiedenis. Zo moet je Napoleon zien te verslaan, maar maak je ook een uitstapje naar het Mexicaanse Chichén Itzá. Met een landingsvoertuig of vissersboot in de vorm van een trekschuit probeer je de overkant van het water te bereiken, waar de volgende hole alweer op je wacht.

De hole met de autobanden is uiteraard een knipoog naar de eigen geschiedenis van Arie van den Ban en zijn bedrijf Van den Ban Autobanden. Van den Ban is zelf een groot fan van midgetgolfen en twijfelde dan ook niet om deze attractie naar Historyland te halen. ‘Enkele maanden geleden is de bouw van Historygolf gestart en de twaalf holes zijn stuk voor stuk kunstwerken geworden. Avontuurlijk, recreatief en tegelijkertijd ook educatief. Dat is ook precies het idee achter Historyland’.

Zaterdag 29 april aanstaande opent Historygolf voor bezoekers. Meer informatie over tickets en prijzen wordt binnenkort bekendgemaakt op de website van Historyland.