Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kinderworkshop met de wereldbekende paleontoloog Dr. Grant Zazula

14 november 2018 @ 14:00 - 16:00

€7,50

Wil je alles weten over dieren uit het ijstijdvak? Of wil je weten hoe je tijdens het goudzoeken plots kan stuiten op resten van mammoeten, mastodonten, leeuwen en kamelen? Op 14 november organiseert Historyland een kinderworkshop met de wereldbekende paleontoloog Dr. Grant Zazula.

Grant Zazula verzamelt en bestudeert fossiele botten, tanden en kiezen van uitgestorven dieren. Soms gaat het om complete karkassen van uitgestorven dieren. Dus niet alleen over het skelet, maar ook over de huid, de haren en soms de maaginhoud van dieren. Dieren die meer dan 40.000 jaren geleden gestorven zijn. Hun overblijfselen zijn bewaard in de zogenoemde permafrost, dat is de bodem in het noorden van Canada die sinds de ijstijd bevroren is. In deze soms wel dertig meter dikke aardlagen, zeg maar bevroren ijstijdstof, liggen de fossiele skeletdelen heel goed bewaard. Als of zij in een diepvriezer bewaard zijn gebleven. Vaak komen deze fossielen gevonden tijdens het delven van goud!

Verhalen van echte goudzoekers

Grant Zazula werkt dan ook zeer nauw samen met gouddelvers in de Klodike, in de Yukon, Canada. Gouddelvers smelten de bevroren aardlagen af om bij de goudvoerende aardlagen te bereiken en komen dan de resten van mammoeten, mastodonten, leeuwen, kamelen en andere ijstijddieren tegen. Zo weten we bijvoorbeeld dat kamelen uit Noord-Amerika komen en niet uit Afrika! Dat weten we allemaal dankzij het werk van paleontologen zoals Dr. Zazula. In de workshop zal hij boeiend vertellen over zijn samenwerking met de gouddelvers en hoe iedereen onderzoek kan doen.

Zelf op pad

Na afloop van zijn 30 minuten durende voordracht zal hij samen met onze eigen mammoetexpert Dick Mol een rondleiding verzorgen in de tentoonstelling Mammoetsteppe in Historyland én mag je zelf op zoek naar goud in het goudzoekersdorp!

Let op: De voertaal van Dr. Grant Zazula is Engels. Uiteraard wel op een manier die eenvoudig is te volgen voor kinderen. Arie van den Ban en Dick Mol zullen aanwezig zijn om eventueel een en ander te vertalen.

Leeftijd: Vanaf 6 jaar. 

Prijs:  €7, 50 (Entree, zakje goud en drankje+snack zijn inbegrepen)

Aanmelding: Meld je aan via info@historyland.nl. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar en vol = vol.

Gegevens

Datum:
14 november 2018
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€7,50
Website:
www.historyland.nl

Organisator

Locatie