Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing Dr. Grant Zazula (avondprogramma voor volwassenen)

14 november 2018 | 20:00 - 21:30

€5

Lezing door Dr. Grant Zazula op Historyland

De wereldberoemde paleontoloog Dr. Grant Zazula komt naar Nederland en zal op 14 november een lezing verzorgen op Historyland in Hellevoetsluis.

Dr. Grant Zazula is de paleontoloog van de Yukon, Canada. In Whitehorse, Yukon, leidt hij het overheidsprogramma The Yukon Paleontology Program. Hij is als zoogdierpaleontoloog uitgenodigd als keynote speaker op het mammoetsymposium in Dendermonde in België, dat door de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren is geïnitieerd. Grant Zazula is een begenadigd spreker die zijn publiek weet te boeien: over mammoeten, mastodonten, reuzebevers en kamelen uit het Kwartair.

In zijn voordracht vertelt hij in het Engels over de jarenlange nauwe samenwerking met de gouddelvers in de Klondike, vanaf het begin van de gold rush,en de resultaten hiervan. Niet alleen over de enorme collecties fossiele beenderen, tanden, kiezen en gemummificeerde karkassen van ijstijdzoogdieren die vergaard zijn, maar ook over de wetenschappelijke onderzoeksresultaten. Zijn collecties in Whitehorse worden wereldwijd gebruikt voor moderne onderzoeken inzake evolutie, verspreiding van diersoorten en het vraagstuk van uitsterven van de megafauna.

Samen met Dick Mol, regelmatig te gast in Historyland, heeft hij samengewerkt aan verschillende televisieprogramma’s waaronder twee uitgebreide documentaires gemaakt door het ZDF, het tweede Duitse televisienet. Historyland is bijzonder trots Zazula te mogen ontvangen voor een boeiende lezing met spectaculaire beelden op woensdag 14 november 2018, aanvang om 20:00 uur. Graag aanmelden via [email protected] Ticket: 5 euro.

Gegevens

Datum:
14 november 2018
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€5

Organisator

Stichting Historyland
Telefoon:
0181744171
Website:
www.historyland.nl

Locatie

Historyland
Ravenseweg 11c
Hellevoetsluis, Zuid-Holland 3223 LM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0181-744171
Website:
www.historyland.nl